10 Temmuz 2017 Pazartesi

BUZ GİBİ LİMONATA TARİFİM





Selam Kızlar!

Havaların 45 dereceyi vurduğu bu günlerde yapılabilecek en güzel şey limonata. Bende neredeyse iki günde bir 1,5 litre limonata yapıyorum. Gördüğünüz üzere balkonda sefasını sürüyorum. Hazır buralara uğramış iken tarifi bırakıp kaçayım. 

Limonata yapmak kolay fakat önemli olan acı olmaması. Birazdan acı olmasını engelleyecek etkeni belirteceğim hadi gelin başlayalım!

Malzemeler 

4 adet limon
7 yemek kaşığı toz şeker
1,5 litre su


Hazırlanışı 

Limonlar yıkanıp kabukları rendelenir. Bunu yaparken kabuğun altındaki beyaz tabakayı kesinlikle rendelemiyoruz. Beyaz tabaka limonataya acı bir tat verir. Rendelenen kabuklara şeker ilave edilip iyice ovulur. Limonlar sıkılır ve limon suyu karışıma ilave edilir. Karışım buzdolabında 2 saat kadar bekletilir. Arada bir kaşık yardımıyla karıştırılır ki karışım dibe çökmesin. Son olarak karışım süzgüden geçirilir ve servise hazır hale gelir. 

Birkaç nane yaprağı ilave edip servis ettiğinizde sonuç muazzam :)

Afiyet olsun, 
Tuğçe