17 Mart 2017 Cuma

#Tuti Mutfakta | Tartolet Tarifim


Yeniden merhaba, bir post atıp aylarca uğrayamadığım güzeller güzeli blogum !

Bahar aylarının gelmesiyle içimde oluşan kıpırtılar sayesinde bu sefer geri dönmeye epey niyetliyim. Yazılacak postlar listemde hazır olduğuna göre amacımızdan şaşmadan tuti mutfakta adı altında oluşturduğum yazı serimin ilk tarifini yazmaya başlayabilirim.

Çok minnoş bir misafir ağırlayacağım için minnoş bir tarif yapmak istedim. İnternette gezerken 
bu enfes tartolet tarifini buldum. Hiç vakit kaybetmeden işe koyuldum ve bence sonuç son derece iyi oldu. Mutfak serime çok fazla yazı eklemeyi düşünüyorum. Tariflerimi nereden buluyorum, benim kadar acemi ve hiçbir tarifi tutturamayan biri nasıl yavaş yavaş gelişmeye başladı vs. vs. Ama tarif yazılarında bu tarz konulara pek girmek istemiyorum. Amacımızdan şaşmayalım. Her yazının bir sırası var. :) 
O halde hadi gelin size gerekli malzemelerden bahsedeyim.


Hamur için

2 su bardağı un 
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
150 gram tereyağı


Kreması için
2 buçuk su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
   1,5 yemek kaşığı labne peyniri
  1 yemek kaşığı tereyağı
  1 tatlı kaşığı nişasta
      2 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
Öncelikle hamurumuzu yoğurup 1 saat dinlendiriyoruz. Yarım cm kalınlığında açıp daire şeklinde kesiyoruz ve kestiğimiz hamurları kalıplara yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış (180 derece) fırınımızda hamurlarımızı artık pişirebiliriz. (20 dk)

Diğer bir yandan Lable hariç tüm malzemeler ile birlikte kremamızı pişiriyoruz. Piştikten sonra labneyi ileve edip yeniden çırpıyoruz. Son olarak frından çıkarttığımız tartlarımızın içini krema ile dolduruyoruz. Ve sıra geldi en eğlenceli kısma, ben çilek ile süslemeyi tercih ettim siz dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun :) 

Ben bu tarifi nefis yemek tarihleri adresinden buldum. Dilerseniz buraya linkini bırakıyorum. Belki bakacağınız başka enfes tarifler olur. 

Tuğçe Çalışkanerler Ercan